noscript image for google
<h2>Η σελίδα μας βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!</h2>
Previous Next
Σεμινάρια Οινολογίας – Γευσιγνωσίας
 
 
Σεμινάρια Οινολογίας – Γευσιγνωσίας

Το κέντρο μας έχει σχεδιάσει μία σειρά από αυτοτελή σεμινάρια οινολογίας- γευσιγνωσίας που απευθύνονται στους επαγγελματίες και στους απασχολούμενους των χώρων εστίασης αλλά και στους καταναλωτές που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του κλάδου.
Οι συμμετέχοντες μπορούν είτε να παρακολουθήσουν μεμονωμένα τις ενότητες που τους ενδιαφέρουν, είτε να παρευρεθούν και στις πέντε συναντήσεις ώστε να αποκτήσουν πλήρη και ολοκληρωμένη γνώση.
 
Λευκή Οινοποίηση
Κόκκινη & Ροζέ Οινοποίηση
Αφρώδη & Γλυκά Κρασιά
Οι συμμετέχοντες εισάγονται σε έννοιες που αφορούν το κρασί και τα είδη του. Μαθαίνουν για την αλκοολική ζύμωση και τη διαδικασία λευκής και κόκκινης οινοποίησης, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται τις διαφορές στην διαδικασία και τους τρόπους οινοποίησης αφρωδών και γλυκών κρασιών. Γνωρίζουν τους ελληνικούς αμπελώνες, τις αμπελουργικές ζώνες του ελλαδικού χώρου και τις κυριότερες ελληνικές ποικιλίες. 

Παρουσίαση & Σερβίρισμα Κρασιών
Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις ιδανικές συνθήκες κάβας και για τη δημιουργία λίστας κρασιών για επιχειρήσεις εστίασης. Εξοικειώνονται με την παρουσίαση & την επιλογή κρασιού, με τη σειρά σερβιρίσματος κρασιών σε γεύμα και τη διαδικασία σερβιρίσματος. Γνωρίζουν τα πάντα για τις ιδανικές θερμοκρασίες σερβιρίσματος κρασιών, για το κατάλληλο ποτήρι για κάθε τύπο κρασιού και μικρά tips για τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης του κρασιού. Είναι σε θέση να απαντάνε στην ερώτηση «Τι πρέπει να προσέχουμε ως πελάτες, ως υπάλληλοι και ως καταναλωτές;»

Αρμονία Φαγητού- Κρασιού
Στο τελευταίο σεμινάριο της σειράς σεμιναρίων "Οινολογίας - Γευσιγνωσίας" γίνεται πλήρης παρουσίαση των ιδανικών συνδυασμών κρασιών και φαγητών. Με την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ενότητας, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να αντιληφθούν τις γεύσεις- κλειδιά για την απόλυτη αρμονία. Τέλος, γίνεται πλήρης αναφορά για την οινοποίηση σε βαρέλι.

Όλες οι συναντήσεις κλείνουν με γευσιγνωσία αντιπροσωπευτικών οινοποιήσεων των κυριότερων ελληνικών ποικιλιών από σημαντικές αμπελουργικές ζώνες. Η λίστα περιλαμβάνει λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά, αφρώδεις οίνους αλλά και διάσημα γλυκά-επιδόρπια κρασιά. Ακόμα, οι συμμετέχοντες γεύονται ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες που αναβιώνουν, καθώς και ορισμένες κοσμοπολίτικες, πλήρως προσαρμοσμένες στα ελληνικά αμπελοτόπια.

Εισηγητής Σεμιναρίων
Εισηγήτρια των σεμιναρίων είναι η κα Έλλη Τεντζεράκη, οινολόγος – τεχνολόγος ποτών, ιδιοκτήτρια της κάβας «μποτίλια», με εξειδικευμένες γνώσεις στην παραγωγή κρασιού και τις ελληνικές ποικιλίες και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση επαγγελματιών και οινόφιλων καταναλωτών.
 
 
Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να ενημερωθείτε για την διάρκεια και το κόστος των σεμιναρίων, καθώς και για τον προγραμματισμό υλοποίησης των επόμενων τμημάτων.