Ευκαιρίες για Σπουδές με Υποτροφία στην Κύπρο

Νέες δυνατότητες για σπουδές με υποτροφίες έχουν φέτος οι υποψήφιοι για προπτυχιακά προγράμματα στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα για προπτυχιακά προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν έως 31-8-2018 και αφορούν σε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Ο αριθμός των υποτροφιών είναι συγκεκριμένος, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και στις 200 πρώτες αιτήσεις θα αφαιρεθούν τα τέλη εγγραφής.

Με αυτόν τον τρόπο, οι υποψήφιοι φοιτητές από την Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή που επιθυμούν με συνολικό κόστος σπουδών συγκρίσιμο με αυτό που θα κόστιζαν οι σπουδές τους σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδας, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε περισσότερες από 100 ειδικότητες μεταπτυχιακής, διδακτορικής και προπτυχιακής εξειδίκευσης μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κ.ά.

Τα Τμήματα Ιατρικής, Νομικής, Ψυχολογίας Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, έχουν καταστεί από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους φοιτητές από την Ελλάδα, καθώς, με την ισοτιμία – αντιστοιχία των προγραμμάτων σπουδών προς τα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνουν δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων πτυχιούχων στον Δικηγορικό Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, στην Σύλλογο Ψυχολόγων Ελλάδος αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα.

Πέραν αυτών, είναι σημαντικό να τονισθεί πως απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα, να εγγραφούν απ’ ευθείας σε προχωρημένο εξάμηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων εφόσον έχουν τελειώσει κάποιο τμήμα με συναφές αντικείμενο και κοινά μαθήματα (π.χ. από τις Πολιτικές Επιστήμες σε Νομική, από ΦΠΨ στην Ψυχολογία κ.λ.π.).

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη στη Λευκωσία για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτισή τους καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει περισσότερες από 400 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus με 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα 2421 213737 και 2421 213777 ή στείλτε μας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση efodiakarieras@gmail.com.

Νομική Κύπρος
Φαρμακευτική Κύπρος
Φυσιοθεραπεία Κύπρος